Skip to main content

Veelgestelde vragen


Algemeen

Hoe werkt Foto Sanne

Na het persoonlijks contact via de e-mail/ whats-appof telefoon maken we een afspraak. Ik werk digitaal. Na de fotoshoot stuur ik u alle foto's die ik maak digitaal en in hoge resolutie toe. U ontvangt de foto's in kleur en/of zwart-wit. U kunt zelf de foto's die u wilt hebben, laten afdrukken, zo groot, zo klein en zo vaak als u wilt. U bent mij geen kosten verschuldigd voor nabestellingen u regelt dit allemaal zelf. Voorheen zette ik ze op een usb-stick maar digitaal is veel makkelijker. Indien wenselijk kan ik het tegen meerkosten op een usb-stick zetten.

Hoe kan ik een afspraak maken?

U kunt contact opnemen met mij via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bellen via telefoonnummer: 0222313102 of via WhatsApp. Uw email wordt binnen een dag beantwoord. Ik ben niet altijd goed telefonisch bereikbaar tijdens het fotograferen op locatie. Daarom werkt een e-mail of een berichtje sturen via WhatsApp heel goed.

Hoeveel foto's krijgen we?

Hoeveel foto's u exact ontvangt vind ik lastig om aan te geven, dat hangt ook helemaal af van de fotoshoot. Ik maak er zoveel als ik nodig heb en wanneer ik zeker weet dat ik iedereen er goed op heb staan. Dat kan variëren de ene keer rond de 100 de andere keer rond de 150 foto's. U begrijpt dat wanneer u met een grote familie komt ik meer fotos maak dan wanneer ik foto's van een echtpaar maak, uw honden of een zwangerschapsfotoshoot of new bornshoot

Worden de foto's bewerkt?

Alle foto's die u ontvangt zijn bewerkt, dat wil zeggen alles is op licht, donker en contrast gecontroleerd en waar nodig aangepast. Ik bewerk de foto's niet als in het retoucheren van een pukkel op het gezicht, wallen onder de ogen etc.

Familiefotografie / Groepsfotografie

Tips voor de mooiste locaties

Mijn favoriete locaties om foto's te maken zijn de duinen en het strand nabij de vuurtoren. De steiger in het noorden van het eiland. Prachtige duinen nabij De Koog. Maar ook andere locaties op Texel zijn prachtig en ik ga de uitdaging graag aan voor een prachtige reportage op of nabij uw accommodatie. 

Afhankelijk van het tijdstip dat we de fotoshoot gaan doen, hou ik rekening in mijn advies met de stand van de zon en hoe de wind staat.

Hoe lang duurt een familiefotoshoot?

Afhankelijk van de grootte van uw familie en de variatie in foto's. Bijvoorbeeld: foto's ouders apart, kinderen apart, kleinkinderen samen, gezinnen etc etc. Meestal redden we dat wel tussen een drie kwartier en een uurtje.

Een van mijn familieleden is slecht ter been of zit in een rolstoel. Wat is er mogelijk?

Indien iemand van uw familie of groep slecht ter been is of met een rollator loopt of in een rolstoel zit dan is dat voor mij geen probleem. In overleg kiezen we dan een geschikte locatie uit en houden we rekening met de mogelijkheden en onmogelijkheden van de persoon.

Wat gaan we doen als het regent?

Indien het op het moment van de fotoshoot slecht weer is en het regent of we waaien weg dan hebben we voor die tijd al contact gehad. Ik sta liever zelf ook niet in de regen. Met name in het voorjaar, najaar en in de winter is het soms handig/nodig om de afspraak te verschuiven. Dan neem ik contact met jullie op de dag ervoor of op de ochtend zelf en maken we een plan voor die dag of de dag erna en schuiven we, waar mijn agenda en jullie agenda dat toe laat. Het lukt altijd wel om een droog moment te vinden tijdens jullie verblijf op het eiland.

Trouwfotografie

Download gratis trouwmagazine

Vraag het gratis trouwmagazine van Foto Sanne aan. Inclusief 6 tips voor spontane en creatieve foto's van je bruiloft. Lees meer over het gratis kennismakingsgesprek, albums, prijzen.

Hoe lang duurt het maken van trouwfoto's?

Meestal reken ik op twee uur met een speling aan het einde van een half uur, zodat we iets kunnen uitlopen. Gebruikelijk is om de foto's vóór het officiële gedeelte te maken. Qua tijd houden we ook rekening met de ligging van de locatie's, bijvoorbeeld de vuurtoren is een eindje weg en kost wat extra tijd als je ook naar bijvoorbeeld Paal 9 wil.

Naar hoeveel locaties gaan we?

Ik adviseer meestal drie locaties, dat geeft een mooie diversiteit en voorkomt dat we moeten gaan haasten in de tijd die we hebben. Jullie kiezen trouwens zelf waar we foto's gaan maken.

Wat is handige om mee te nemen op reportage?

Mijn tip is altijd om wat eten en drinken mee te nemen meestal krijgen de mensen 's ochtends nog niet zo veel naar binnen en zodra we op reportage gaan en de eerste stress geweest is, is een broodje of wat drinken wel lekker. Daarnaast adviseer ik bijpassende paraplu's mee te nemen mocht het gaan regenen. En voor de bruidjes, handige schoenen om aan te schieten voor als we een eindje gaan lopen op het strand of in de duinen. Ik vind het ook altijd leuk en handig als jullie iemand meenemen op reportage voor hand-en-spandiensten.

Hoe lang blijft de fotograaf?

Meestal begint de dag voor mij, Sanne, aan het einde van het kapsel en het aantrekken van de jurk en met het ophalen van de bruid, daarna gaan we op reportage, het officiële gedeelte en vaak daarna de taart en groepsfoto's. Als dat achter de rug is zit mijn dag er meestal op, ik zeg namelijk altijd eten en feestende mensen op foto's zien er niet op hun voordeligst uit. Meestal kom ik wel terug voor de ondergaande zon foto's en maak dan nog wat sfeerfoto's van de feestlocatie. Tuurlijk is het anders mogelijk in overleg.

Wat kun je regelen voor de trouwerij?

Neem contact op met mij, dan kunnen we als jullie dat willen een afspraak maken. Ik hoor graag wat jullie wensen zijn en hoe jullie idelae trouwdag eruit ziet. Indien mogelijk maken we voor de bruiloft op Texel nog persoonlijk kennis.

Wat is er nog te regelen na de trouwerij?

Alleen nog maar genieten, meestal zal ik dezelfde avond of de volgende dag jullie foto's al op een usb-stick zetten, die kunnen jullie dan komen halen of ik breng hem.

Zit er een fotoboek bij?

Ja, er zit een fotoboek bij, standaard een verrassingsalbum en je kunt ook kiezen om het pakket uit te breiden met een grote album. 

Welke trouwlocaties zijn er op Texel?

Op Texel mag momenteel overal getrouwd worden, op het strand, in de vuurtoren, een oude traditionele schapenboet of buiten in de natuur.

Wie is de leukste trouwambtenaar van Texel?

Dat is niet een vraag voor mij, het gaat erom wie u de leukste trouwambtenaar voor uw dag vindt. Voor meer informatie over de trouwambtenaren van Texel klik hier voor Harriët Bödicker. Klik hier voor een overzicht en voorstel van alle Texelse trouwambtenaren van de gemeente Texel.

Zwangerschapsfoto's

Wanneer foto's maken?

Hoe langer u zwanger bent hoe groter de buik, mooiste foto's zijn vanaf 36 weken. Wacht u te lang dan kan het zijn dat u geen zwangerschapsfoto's heeft en alreeds bevallen bent. Vanaf dat de buik al lekker gegroeit is maak ik prachtige foto's.

Gender reveal of foto's voor geboortekaartje?

Uiteraard kunnen de gender reveal doen tijdens de fotoshoot. Soms is er een enverlop mee van de verloskundige, soms een taart met vulling of een confettiekanon of rookkanon. 

Indien u de foto's wil gebuiken voor het geboortekaartje dan heeft u daar vast ideeën over. Schrijven de de naam in het zand, geeft uw zoon of dochter een kus op uw dikke buik in de studio? Het kan allemaal

Zwangerschapsjurken lenen

Foto Sanne heeft prachtige zwangerschapsjurken van het Amerikaanse merk Mii Estilo. Een zandkleurige van een body en een tule bovenstuk, een stijlvol strakke zwarte met kol en lange mouwen en een roze kanten met V hals en lange mouwen. Wilt u een jurk lenen, geeft het voor de fotoshoot aan. Uiteraard geld dit ook voor de fotoshoots op locatie!

New Born

Wanneer foto's maken?

Het liefst maak ik de foto's tussen de 6-12 dagen, jullie dochter of zoon slaapt dan namelijk nog veel. Later kan natuurlijk ook maar wacht maar af jullie kind groeit heel snel en met name het hele kleine is prachtig om vast te leggen. Uiteraard kan het na 12 dagen ook.

Hoe lang duurt een new born shoot?

Afhankelijk van de kleine is dat lastig te zeggen, slaap jullie zoon en dochter heerlijk en is het tevreden dan zijn we met een uurtje echt wel klaar. Het kan echter ook langer duren, voorop staat dat het voor jullie kind een prettige ervaring is en we alles in de relaxte en ontspannen sfeer doen.

Wat heeft u nodig voor de newborn shoot?

Ik adviseer altijd om uw favoriete kleding schoon te hebben en een kleine knuffel van uw kind. Indien ik een foto maak met een knuffel dan bij voorkeur een knuffel van jullie zelf.

Is de fotoshoot in de studio of bij jullie thuis?

Het is lekker bij jullie thuis in jullie eigen omgeving. 

Professionele newborn wraps en props.

Ik heb voor jullie baby diverse professionele wraps en doeken waar we gebruik van kunnen maken. Tevens heb ik diverse kleuren achtergrond. In overleg beslissen we tijdens de fotoshoot wat u mooi vind en gaan we samen aan de slag. Tevens beschik ik over de mogelijkheid om foto's te maken van jullie baby met jullie handen met een zwarte achtergrond.

Foto op geboortekaartje.

Indien u een foto wilt gebruiken voor uw geboortekaartje dan kom ik op de dag van de geboorte bij u langs, u ontvangt dezelfde dag de foto's digitaal.

Afscheidsfotografie

Uitvaartfotografie

Afscheidsfotografie biedt een dierbare herinnering voor nu én later… en is van onschatbare waarde….omdat beelden blijven. Ik kan foto’s maken van uw dierbare voorafgaand aan de uitvaart. Tijdens de uitvaart maar ik foto's van de afscheidsdienst en de begrafenis indien u dat wilt.

Uw wensen staan centraal

Graag inventariseren ik zorgvuldig uw wensen. Dat kan zijn in een persoonlijk gesprek, dat kan ook via uw uitvaartbegeleider die mij uw wensen doorgeeft.

Wat zijn de  allereerst momenten die u graag in beeld gebracht wilt hebben. De kist met bloemen thuis of in het uitvaartcentrum, het sluiten van de kist en het uitdragen van de kist, de condoleance of wake, de uitvaart zelf en eventueel het samenzijn daarna.

Ten tweede ook de aanwezigen, mogelijk zijn er die juist niet op de foto willen of zijn er die extra belangrijk voor u zijn om vast te leggen.

Om uw wensen te begrijpen heb ik aan een half woord genoeg en ik begrijp verdriet van binnenuit. Ik ren niet achter de tranen aan, maar zal heel gevoelvol en subtiel uw dierbare momenten fotograferen. 

Is het niet storend een fotograaf aanwezig?

Ik probeer zo goed mogelijk “niet aanwezig” te zijn en mooie herinneringen te maken door het afscheid in beeld vast te leggen.

Contact opnemen.

U kunt zelf contact met mij opnemen maar ook uw uitvaartcentrum kan contact met mij opnemen.

Waarom doe ik afscheidsfotografie?

Soms komt het afscheid onverwacht en leeft u in een roes. De foto's kunnen uw achteraf helpen en een dierbare herinnering zijn. Het is een eer om als fotograaf aanwezig te zijn. Na diverse fotoreportages van uitvaarten van kinderen, vaders, moeders, opa of oma's weet ik uit ervaring hoeveel de foto's kunnen betekenen tijdens het rouwproces en daarna als dierbare herinnering.

Mijn ervaring met foto's rondom een stil geboren kind is de reden waarom ik mij als fotografe kosteloos beschikbaar stel om deze gezins fotos te maken. 

Stilgeboren kind

Is uw kind tijdens de zwangerschap of rond de bevalling overleden dan bied ik u kosteloos een fotoreportage aan. De meest dierbare herinneringen leg ik met heel veel liefde voor u vast. Dat kan thuis maar ook in het ziekenhuis. Vaak is het de enige herinnering op beeld die ouders hebben.

In het ziekenhuis kreeg ik als fotografe alle medewerking en kregen we alle tijd om de foto's te maken. Indien de moeder het ziekenhuis niet op kort termijn mag verlaten kan het verstandig zijn om de foto's daar te maken. Uiteraard mag het ook in uw thuissituatie. Wat u het liefste heeft.

Contact opnemen rondom stilgeboren kind.

U mag zelf met mij contact opnemen, als familielid kunt u mij benaderen, uw verloskundige of het ziekehuis kan contact met mij opnemen.