Skip to main content

Over Foto Sanne


Foto Sanne - Texel

Wie is Foto Sanne

Fotografie is een van mijn passies. Ik vind het zalig om te doen en sta liever achter de camera dan ervoor. Ik ben bevoorrecht om mijn beroep uit te mogen oefenen op Texel. Voor de buitenfoto's ervaar ik de schitterende natuur als een rijkdom. Of het nu de duinen, het strand of de zee is; Texel is in alle jaargetijden mooi. Tijdens de fotoshoot creëren we samen een relaxte ontspannen sfeer waarin we van liefdevolle momenten tastbare herinneringen maken die voor eeuwig blijven voortbestaan. Dat doen we allemaal met oog voor detail.

Over Sanne

Inmiddels ben ik al 25 jaar fotografe en ik heb nog steeds het leukste vak van de wereld. Ik vind alle facetten van het vak leuk, wellicht wel de afwisseling. De ene keer sta ik met een newborn van een paar dagen oud in mijn handen, dan weer in de studio de andere keer fotografeer ik het JA-woord trijdens Trouwen op Texel als trouwfotograaf. Het meeste ben ik actief als fotograaf van familiefotoshoot, simpelweg omdat die het meest geboekt worden, daarin ga ik graag de uitdaging aan om iedereen leuk op de foto te krijgen, de kleine peuter, de pubers maar ook de volwassenen en soms de hond/honden die mee zijn. Regelmatig ben ik als fotografe actief voor bedrijven, een hele andere dynamiek en vaak presteren in een korte tijd voor de beste foto voor de pers.

Over Foto Sanne - Fotograaf op Texel
Foto Sanne - Zwemmen in zee Texel

Over mij: Foto Sanne

Geboren en gebleven op Texel, een echte eilandbewoonster. Ik ben trotste moeder van dochter Sophie en zoon Storm. De kinderen zijn inmiddels niet meer klein en gaan hun eigen weg, ik geniet er ernorm van om te zien hoe ze beiden hun eigen weg gaan. Gaat het met de kinderen goed dan gaat het met mij goed, zo simpel is het eigenlijk. Beide kinderen wonen op het eiland. Dochter Sophie heeft haar eigen bedrijf als weddingplanner: Trouwen op Texel en zoon Storm is afgestudeerd HBO Verpleegkunde. Bovendien ben ik samen met zoon Storm baas van Zus en Tante Jans, twee vizsla's, hongaarse jachthonden, dagelijks mag ik genieten van onze wandelingen. Meest gelukkig met mezelf ben ik in zee, samen met mijn zwemmaatjes zwemmen we tussen 1 april en eind november 3/4 keer per week in zee. Hiernaast sta ik samen met mijn dochter op Vlieland, we zwommen toen Texel naar Vlieland en weer terug naar Texel een heen- en weertje noemen we dat.

 • What's on my mind: de mensen die ik lief heb.
 • Over mij: eigenwijs, nieuwsgierig, klein, sportief en regelmatig dwars.
 • Passies: fotografie en mensen hun schoonheid vastleggen en in hun kracht zetten op welke manier dan ook.
 • Ultiem genieten: het strandhuisje hier op het eiland Texel, na een heerlijke zomerse dag de zon in de zee zien zakken. Zwemmen in zee. Wandeling op De Hors.
 • Strand: de plek voor mij om zomer en winter uit te waaien, bij te tanken en vooral intens te genieten van de elementen.
 • Zwemmen in zee: van april tot en met november of zo lang als de watertemperatuur goed is zwem ik samen met mijn zwemmaatjes vele kilometers achter diek. Hoogtepunten zijn jaarlijks de zwemtochten Den Helder - Texel en Texel - Vlieland.
 • Dieren: twee honden: Zus en tante Jans. Ras: Vizsla, Hongaarse jachthonden. Intens geniet ik van ons eiland tijdens de dagelijkse wandelingen.
 • Waar mag je me voor wakker maken: zwemtcoht in zee, ondergaande zon, zonsopkomst en een goede knuffel.
 • Vreemde eigenschap: ik drink liters thee, liefst in halve liters tegelijk. Favoriet is de Stomach Easy van YogiTea.
 • Levensuitspraken: Geduld is een schone zaak. Moedeloos voorwaarts. Iets is niet goed, niet fout alleen anders. Dans in je passie en speel in je vreugde. Doe het nu, later bestaan niet!
 • Mooie momenten: op de Eiffeltoren samen met de kids mijn 30ste verjaardag vieren, naar New York mijn 40ste verjaardag vieren. Springen uit een vliegtuig boven Vlieland. Elfstedentocht wandelen met Storm. Sophie en Storm zien genieten.
 • Momenteel: Blij dat ik leef, trots op mijn kinderen en blij mag genieten van het leven.
Fotograaf op Texel
Foto Sanne - vakfotograaf
Foto Sanne - Fotograaf op Texel
Foto Sanne - Fotograaf Texel