Skip to main content

Trouwen op Texel: De sluier, KNRM en de zee

Trouwvervoer op Texel met de bakfiets naar je bruiloft

Trouwen op Texel: trouwvervoer op zijn Tessels!

Trouwen op Texel, dat was een hele simpele keuze voor de eilandbewoners Pim en Tessa. Tuurlijk gingen zij trouwen op hun eigen eiland met familie en vrienden. Als trouwvervoer kozen ze voor een bakfiets van Van der Linde, de lokale fietsenverhuur in hun dorp. Met presoonlijke stickers op de bak kwam Pim zijn aanstaande Tessa ophalen bij hun huis. Thuis had kapster Mooi bij Maris het kaspel van de bruid gedaan en schoonheidsspecialiste Laura Sipsma de make up. Na de klassieke druk op de deurbel zagen ze elkaar voor het eerst.

Trouwen op Texel: Fotoshoot nabij De Cocksdorp

Na de eerste blik vertrok het bruidspaar met de bakfiets naar de fotolocatie nabij hun woonplaats: het bruggetje over de Roggesloot. Trouwfotograaf Foto Sanne op Texel maakte de foto's. Soms kiezen bruidsparen voor de unieke fotolocaties op Texel, Tessa en Pim kozen voor fotolocaties die voor hun persoonlijk belangrijk zijn.

Trouwen op Texel, trouwfoto's op locatie bij De Cocksdorp
Trouwfoto met koeien op Texel door Foto Sanne

Trouwfoto's met de koeien van Labora

Zo leuk, als trouwforograaf mocht in tussen de koeien in het land. Even knuffelen met de koeien en dan fotos maken met de koeine en het bruidspaar. De bruid heeft gewerkt bij de IJsboederij Labora, een ijsje op deze dag mocht niet ontbreken. Daarna vervolgde we onze weg naar het haventje van Sil nabij De Cocksdorp. Een prachtig authentiek steigertje, veel wind en echt Tessels weer. Als eilandbewoners houden wij ervan. Foto' s maken in hun achtertuin mooier kan het niet en het bruidspaar kan nog vaak terugkeren naar deze plek.

Trouwfoto's op de steiger van Sil nabij De Cocksdorp

Als trouwfotograaf op Texel vind ik het niet alleen belangrijk om de liefde tussen jullie als koppel te vieren, maar ook om de kostbare momenten met jullie kinderen vast te leggen. Trouwfoto's met jullie kinderen bieden de mogelijkheid om een blijvende herinnering te creëren aan de speciale band en de liefde binnen jullie gezin. Het betrekken van jullie kinderen bij de trouwfoto's voegt een extra dimensie van tederheid en vreugde toe aan de beelden. Of ze nu deel uitmaken van de ceremonie, deel uitmaken van de bruidsjonker- of bloemenmeisjesgroep, of gewoon aan jullie zijde staan terwijl jullie de geloften uitspreken, hun aanwezigheid zorgt voor een speciale en ontroerende sfeer. Samen met de kinderen hebben we foto's gemaakt op het strand nabij de vuurtoren en bij de steiger voor de ceremonie.

Trouwen op Texel - de mooiste locatie om te trouwen
Trouwen op Texel, sluier valt in het water, trouwblooper

Trouwblunder: de sluier waaide in zee!

Het waait vaak op het eiland, zo ook op de trouwdag van Tessa en Pim, lang ging het goed maar die ene windvlaag was te sterk. De sluier waaide weg, op de steiger, het water in. Kijkend naar de sluier die met het tij langzaam weg dreef, met vloed eruit, met eb het haventje in. De rest van de trouwdag zonder sluier verder. gelukkig hebben we nog foto's met sluier. De bruidegom, vrijwilliger bij de KNRM Texel, besloot direct met eb, laag water, terug te keren en hem alsnog op te halen. De volgende dag. Een moment dat mij als fotograaf altijd bij zal blijven, de eerste keer in zee, al eerder had ik de sluier van een bruid vastzitten in het prikkeldraad op het strand.

KNRM Texel bij de trouwdag op Texel

De KNRM op Texel draait op vrijwilligers die dag en nacht klaarstaan voor iedereen. De mannen en vrouwen van de KNRM tonen altijd een grote gemeenschapszin. Bij aankomst bij de ceremonie plaatsten ze de reddingsboot strategisch om de wind op te vangen, waardoor de ceremonie redelijk beschut was. De voorzitter van de KNRM, tevens burgemeester van Texel, maakte een uitzondering en fungeerde als trouwambtenaar, wat een unieke ervaring was. De opstappers en bemanning van de KNRM stonden klaar met flares na de plechtigheid. Het was bijzonder om te zien hoe deze mannen en vrouwen elkaar altijd bijstaan, niet alleen op het water, maar ook op het land. Met deze unieke en persoonlijke elementen werd de bruiloft van Tessa en Pim op Texel een onvergetelijke ervaring. Trouwen op Texel is een betoverende keuze voor stellen die de liefde willen vieren te midden van de adembenemende natuur en de warme gemeenschap op dit prachtige eiland.

Trouwen op Texel - vrijwilliger KNRM - trouwfotograaf Texel: Foto Sanne
Trouwen op Texel de bruiloft op een eiland
Trouwfotograaf Texel - trouwfoto bij De Cocksdorp
Trouwen op een eiland - Texel als jullie trouwlocatie
Trouwen op Texel met de KNRM

Meer interessante Trouwen op Texel blogs

Trouwen op Texel: Een romantische keuze

De grote dag is aangebroken voor Thijs en Anne-Fleur. Op 14 oktober trouwen zij op Texel, het eiland waar Thijs is opgegroeid. Maar zijn inmiddels overkanters. Als eilandbewoners noemen wij het vasteland 'de overkant'. De dag begint heerlijk ontsp...

Trouwen op Texel: De sluier, KNRM en de zee

Trouwen op Texel, dat was een hele simpele keuze voor de eilandbewoners Pim en Tessa. Tuurlijk gingen zij trouwen op hun eigen eiland met familie en vrienden. Als trouwvervoer kozen ze voor een bakfiets van Van der Linde, de lokale fietsenverhuur ...

Trouwen op Texel: Ervaar Jullie Droombruiloft

Het plannen van een bruiloft is een spannend en memorabel proces. Bij het kiezen van de perfecte locatie voor jullie grote dag zijn er talloze mogelijkheden om te overwegen. Als jullie op zoek zijn naar een betoverende bestemming, dan is trouwen o...

Skuumkoppe en liefde: Trouwen op Texel maakt het compleet

Op een stralende dag haalde Arjan zijn Daisy op midden op het plein van het pittoreske dorp De Koog. Na hun huwelijksaanzoek op Texel, een jaar geleden, besloten ze om ook op het betoverende strand van Texel in het huwelijksbootje te stappen. Same...