Skip to main content

Trouwen op Texel: Een romantische keuze

trouwen op texel - bruidsaccessoires

Begin van de Trouwdag op Texel: Trouwen op Texel

De grote dag is aangebroken voor Thijs en Anne-Fleur. Op 14 oktober trouwen zij op Texel, het eiland waar Thijs is opgegroeid. Maar zijn inmiddels overkanters. Als eilandbewoners noemen wij het vasteland 'de overkant'. De dag begint heerlijk ontspannen met make-up en kapsel van de bruid. Martine van Beauty Outline in De Koog en kapster Anita van De Haarzaak zorgen voor de perfecte look.

Trouwfoto's in de duinen van Texel

De bruidegom haalt zijn bruid op in een mini van Paal 17. Familie en vrienden kijken toe hoe ze elkaar voor het eerst zien. Vervolgens gaan ze op pad naar fotogenieke locaties in de 'achtertuin' van Thijs zijn jeugd. Het prachtige zeereep pad door de duinen van De Koog, de duinvallei en een prachtig stukje bos nabij De Koog. Ze maken bewust keuzes voor plekken waar ze samen herinneringen aan hebben. Het bos blijkt een unieke fotolocatie te zijn voor spontane bruidsfoto's. Als ervaren trouwfotograaf op Texel ken ik alle mooie plekjes. We hebben tijdens de trouwreportage veel plezier gehad. Met een vriend van de bruidegom en een vriendin van de bruid hebben we een ontspannen spontane sfeer gecreëerd.

Trouwen op texel - trouwfoto in de duinen op texel
Trouwfotograaf in bos op texel

Bos als locatie Trouwen Texel

De meeste bruidsparen maken foto's op het strand en in de duinen. Thijs en Anne-Fleur kozen bewust voor plekken waar ze samen herinneringen aan hebben. Wat is het bos een prachtige plek voor foto's, in oktober de diverse kleuren groen en dan met de mooie trouwkleding. Een unieke fotolocatie voor spontane bruidsfoto's. Als trouwfotograaf op Texel weet ik uiteraard ook alle mooie plekjes te vinden. Wat hebben we een plezier gehad tijdens de trouwreportage, samen met een vriend van de bruidegom en een vriendin van de bruid creerden we een ontspannen spontane sfeer.

Trouwambtenaar Texel: Marriet Boot

Als trouwfotograaf op Texel adviseer ik mensen altijd om een rust moment te pakken tussen de reportage en de ceremonie. Na een kop thee en snelle lunch gaan we op weg naar Paal 17, alle gasten zitten al op hun plek wanneer het bruidspaar aankomt, de bruidegom komt samen met zijn moeder aanlopen gevolgd door de bruid die wordt weggegeven door haar vader. De Texelse trouwambtenaar Marriette Boot trouwt het stel. Marriette heeft al vele bruidsparen getrouwd op Texel en is een echte vakvrouw. Als trouwfotografe ben ik altijd blij als ik samen mag werken met Marriette.

Trouwambtenaar gemeente Texel
Familiefotos op je bruiloft op strand van Texel

Spontane groepsfoto's Trouwen Texel

Na het Ja-woord en de eerste felicitaties is het tijd voor de toost, lekker buiten op het strand. De gasten genieten van champagne en het prachtige uitzicht op zee. Voor we de taart gaan aansnijden maak ik als trouwfotograaf op Texel de familie- en groepsfoto's. Het liefst ongedwongen en spontaan, ik daag de groep uit tot leuke foto's met het bruidspaar. Zodra de foto's gemaakt zijn, is het tijd voor de bruidstaart.

Feest Trouwen Texel bij Paal 17

Voor het feest 's avonds losbarst op het strandpaviljoen van Paal 17, doen we nog een poging voor ondergaande zon foto's, helaas is het niet de prachtige zonsondergang die we in de zomer hebben en slechts een klein zonnetje breekt heel even door. Toch is het leuk om samen met het bruidspaar nog even ertussenuit te gaan, even een moment voor henzelf en voor mij een moment om nog wat prachtige strandfoto's te maken. Daarna genieten ze van vrienden en familie met het feest waar ik als fotograaf nog prachtige sfeer foto's maak. Zo is de hele dag vastgelegd vanaf de ochtend tot de avond. Ze ontvangen alle foto's digitaal en ik maakte voor dit bruidspaar een prachtig trouwalbum.

Trouwfoto op feest - Trouwen op Texel
Trouwen op texel - trouwfoto's in de duinen
Trouwen op Texel - foto op strand bij de zee door trouwfotograaf Texel
Trouwfotograaf Foto Sanne op Texel
Trouwen op Texel met fotoshoot in het Texelse bos

Meer interessante Trouwen op Texel blogs

Trouwen op Texel: Een romantische keuze

De grote dag is aangebroken voor Thijs en Anne-Fleur. Op 14 oktober trouwen zij op Texel, het eiland waar Thijs is opgegroeid. Maar zijn inmiddels overkanters. Als eilandbewoners noemen wij het vasteland 'de overkant'. De dag begint heerlijk ontsp...

Skuumkoppe en liefde: Trouwen op Texel maakt het compleet

Op een stralende dag haalde Arjan zijn Daisy op midden op het plein van het pittoreske dorp De Koog. Na hun huwelijksaanzoek op Texel, een jaar geleden, besloten ze om ook op het betoverende strand van Texel in het huwelijksbootje te stappen. Same...

Trouwen op Texel: Ervaar Jullie Droombruiloft

Het plannen van een bruiloft is een spannend en memorabel proces. Bij het kiezen van de perfecte locatie voor jullie grote dag zijn er talloze mogelijkheden om te overwegen. Als jullie op zoek zijn naar een betoverende bestemming, dan is trouwen o...

Trouwen op Texel: De sluier, KNRM en de zee

Trouwen op Texel, dat was een hele simpele keuze voor de eilandbewoners Pim en Tessa. Tuurlijk gingen zij trouwen op hun eigen eiland met familie en vrienden. Als trouwvervoer kozen ze voor een bakfiets van Van der Linde, de lokale fietsenverhuur ...