Skip to main content

Wat te doen bij een slechte weersvoorspelling voor je Familiefotoshoot op Texel?


Fotograaf Foto Sanne Texel - regen op je fotoshoot

Wat te doen bij een slechte weersvoorspelling voor je Familiefotoshoot op Texel?

Een familiefotoshoot op Texel is een droom die uitkomt voor velen, prachtige foto's in de duinen of op het strand van Texel. Echter, het weer in Nederland kan soms onvoorspelbaar zijn, met regen en harde wind die roet in het eten kunnen gooien van een geplande fotoshoot. Wat kunnen we dan doen?

Over Sanne: eilandbewoonster en ervaringsdeskundig

Als eilandbewoonster, fotograaf op Texel, echte openwaterzwemster en trotse baas van twee honden Zus en Tante Jans leef ik met de wind, het getij en kan ik precies zien wat het weer gaat doen. Ik weet de beste locaties en hoe ik het beste uit een fotoshoot kan halen, ongeacht het weer. 

Fotograaf Foto Sanne Texel - regen tijdens fotoshoot
Fotograaf Foto Sanne Texel - sneeuw op je fotoshoot

Wat doen we als het hard waait?

Gelukkig biedt het eiland tal van luwe plekken waar je kunt schuilen tegen de wind. Denk aan beschutte duinpannen. Geen zorgen. Als echt Texelse fotograaf ken ik de beste en luwste plekjes op het eiland en zorg ik er voor dat je het beste op de foto staat zonder waaiende haren in jouw gezicht.

Wat doen we als het regent?

Indien mogelijk verplaatsen we de fotoshoot naar een later tijdstip op de dag, wanneer het weer wellicht beter is of we verplaatsen de shoot naar een andere dag. We hebben even persoonlijk contact om te kijken naar de mogelijkheden voor verplaatsing. Als Texelse fotograaf die met weer en wind buiten is zie ik al snel 's ochtends tijdens een rondje met mijn hondjes wat het weer gaat doen. Regen en motregen zie je op de foto's en voor mij als fotograaf en mijn camera's is het dan ook niet prettig om buiten te staan. 

Trouwen op Texel , regen op je bruiloft
Fotograaf Foto Sanne Texel -  dreigende luchten op fotoshoot

Wat doen we als het echt koud is?

Koud winterweer kan een uitdaging vormen, vooral voor kleine kinderen. Kies voor veel laagjes, thermoshirts onder de kleding, fleece jasjes en/of dikke wintertruien om warm te blijven.

Wanneer hebben we contact?

Helaas weten we wanneer we de afspraak maken en een week van te voren nog niet precies wat het weer doet. Zo kan een klein buitje al snel over waaien op het eiland. Daarom neem ik als ik denk dat de weervoorspelling niet gunstig is een dag van te voren contact met jullie op! Omdat ik uit ervaring weet dat er in een week nog veel kan veranderen aan het weer heeft het geen nut om dan al te overleggen. Ik denk graag met jullie mee en als fotograaf wil ik niks anders dan ook de mooiste foto's afleveren. Want dat maakt mijn vak zo gaaf! Dus geen zorgen, we gaan er een prachtige shoot van maken en daarin begeleid ik jullie graag.

Fotograaf Foto Sanne Texel - regen op je familiefotoshoot
Regen op je bruiloft - Foto Sanne Trouwfotograaf Texel

Annuleren fotoshoot door slecht weer.

De fotoshoot annuleren doen we na persoonlijk overleg omdat ik als fotograaf denk dat het weer het niet toelaat en ik nu niet de beelden kan schieten die jullie wensen. Aan het annuleren van de fotoshoot door mij zijn geen kosten verbonden. Uiteraard hoop ik dan dat als jullie weer op Texel zijn dat jullie dan alsnog een fotoshoot bij mij boeken.

Wanneer wordt de fotoshoot geannuleerd?

  • storm, boven windkracht 7/8
  • regen en/of motregen
Trouwen op Texel - harde wind en storm op jullie bruiloft
Trouwen op Texel - harde wind en storm op jullie bruiloft

Mooi weer in de winter!

Gelukkig is het meer mooi weer dan slecht weer op Texel, we hebben de meeste zon-uren van Nederland. 

Vertrouw op mijn ervaring en boek de fotoshoot!

Na 25 jaar en jaarrond fotograferen ken ik het eiland en de verschillende soorten weersomstandigheden. Vertouw me als ik jullie adviseer om de locatie te verplaatsen, de tijd te verplaatsen of te annuleren. Zoals je snapt werk ik ook het liefst wel en maak ik prachtige foto's van jullie waar jullie blij mee zijn!

Familiefoto op Texel bij Foto Sanne

Lees meer fototips voor de fotoshoot:

Downloaden fotos PicTime na Fotoshoot

Fototips
De fotos van de fotoshoot met Foto Sanne zijn gemaakt! Je ontvangt daarna dezelfde dag of snel daarna een mailtje met de link naar de PicTime Gallerij. Ik leg je hier stap voor stap uit hoe je dan de foto's op grote kwaliteit kan downloaden uit je fotogalerij bij Pic-Time.

Ontdek de beste kledingtips voor fotoshoots

Fototips
Wie een fotoshoot boekt bij Foto Sanne, wil natuurlijk stralend op de foto staan. Het succes van een mooie foto wordt niet alleen bepaald door de ontspannen sfeer tijdens de spontane fotoshoot, maar ook door de locatie en het weer. Hoewel we geen controle hebben over het weer, kunnen we wel invloed uitoefenen op de kledingkeuze.

Entdecken Sie die besten Kleidungstipps für Fotoshootings

Fototips
Wie een fotoshoot boekt bij Foto Sanne, wil natuurlijk stralend op de foto staan. Het succes van een mooie foto wordt niet alleen bepaald door de ontspannen sfeer tijdens de spontane fotoshoot, maar ook door de locatie en het weer. Hoewel we geen controle hebben over het weer, kunnen we wel invloed uitoefenen op de kledingkeuze.