Skip to main content

Ontdek de beste kledingtips voor fotoshoots

Kledingtips fotograaf Texel - foto bij de vuurtoren op Texel

Blauw Wit / kledingtips voor een geslaagde familiefotoshoot

Wie een fotoshoot boekt bij Foto Sanne, wil natuurlijk stralend op de foto staan. Het succes van een mooie foto wordt niet alleen bepaald door de ontspannen sfeer tijdens de spontane fotoshoot, maar ook door de locatie en het weer. Hoewel we geen controle hebben over het weer, kunnen we wel invloed uitoefenen op de kledingkeuze. Het kiezen van de juiste kleding voor een familiefotoshoot is essentieel om tijdloze en prachtige foto's te creëren, die jarenlang trots aan de muur kunnen hangen.

Kledingtips fotograaf Texel - foto in de duinen op Texel

Beige Wit / dilemma bij kledingtips

Het praktische aan deze tips is dat je ook de nodige dilemma’s voorkomt bij een grotere groep, gezin of familie. Stel je voor je ome Piet wil in zijn 20 jaar oude trouwbroek komen en tante Margriet in haar bloementjes jurk met een bonte verzameling aan kleuren. We zetten een aantal tips voor je op een rijtje die ervoor zorgen dat iedereen wellicht rekening wil houden met de kledingkeuze en het advies.

Kledingtips fotoshoot - Foto in de duinen op Texel

Beige Blauw Wit / Kiezen voor een trend of tijdloos?

Hoewel trendy kledingstukken vaak aantrekkelijk zijn, is het verstandig om voor een tijdloze stijl te kiezen. Hiermee voorkom je dat je over een paar jaar spijt krijgt van de kledingkeuze. Het mag dan misschien minder origineel klinken, maar het resultaat zal een prachtige foto zijn die perfect past in het interieur van jullie huis.

Kledingtips fotoshoot in de winter - gezinsfoto in de duinen bij De Koog

Groen Blauw / Dolle dessins en printjes

Hoewel grafische prints op kledingstukken leuk kunnen zijn, kunnen ze op foto's onrustig overkomen. Ik moet eerlijk bekennen, vaak zijn ze geweldig leuk, humorvol en origineel. Alleen als fotograaf heb ik er zo mijn bedenkingen over om ze te dragen tijdens de fotoshoot. Het is beter om te kiezen voor een harmonieus geheel. Beperk daarom dessins, printjes en grote logo's op de kleding en ga liever voor een neutrale look.

Kledingtips fotoshoot allemaal in het wit, familiefoto in de duinen van Texel

Wit / Kies een kleur die bij jullie past

Een belangrijke tip is om enkele basiskleuren te kiezen en te variëren met verschillende tinten daarvan. Hiermee creëer je eenheid in de foto's. Kies een kleur die vrijwel iedereen in zijn of haar kast heeft hangen, zodat iedereen gemakkelijk kan meedoen. Een klassieker is bijvoorbeeld blauwe jeans met witte bovenkleding, maar andere kleurcombinatie kunnen ook goed werken. Het is ook mogelijk om allemaal dezelfde bovenkledingkleur te kiezen, wat het beeld versterkt en de gezichten meer naar voren brengt.

Kledingtips familiefotoshoot op Texel

Oker Blauw / Comfortabel is het magische woord

Het is essentieel dat iedereen zich comfortabel voelt in zijn of haar kleding. Als je je niet prettig voelt, zal dat terug te zien zijn op de foto's. Kies daarom kleding waarin je vrij kunt bewegen en je zelfverzekerd voelt. Draag geen te strakke kleding of schoenen waar je niet aan gewend bent. Zorg er dus voor dat jij je vooral comfortabel en zelfverzekerd voelt in de kledingkeuze die je maakt. Een beter kledingadvies kan ik niet geven.

Kledingtips spontane  fotoshoot in duinen van Texel

Roest Bruin, Oker, Blauw / De deur uit met felle kleuren

Als we het dan toch hebben over de modetrends dan moeten we ook de felle kleuren even er uitlichten. Fluoriserend kan natuurlijk helemaal niet maar felle kleuren in het algemeen zijn eigenlijk geen goed idee. Met name bij familie-shoots of een gezinsportret is het beter om voor rustige kleuren te kiezen. Technisch gezien heeft het ook uitdagingen voor mij als fotograaf. In de nabewerking is het dan een uitdaging om alles weer bij elkaar te krijgen. Tijdens een buitenshoot wil je dat absoluut voorkomen. Het voorbeeld hiernaast is wel felle kleuren maar geen fluoriserend! Dit kan dus prima en is wel een geheel.

Kledingtips gezinsfotoshoot in de duinen op Texel

Blauw Wit / Hou rekening met de omgeving van de shoot

De omgeving van de fotoshoot speelt ook een rol in het kledingadvies. Bij een strand- of duinshoot passen blauwe en witte tinten bijvoorbeeld prachtig bij de blauwe lucht, het zand en het groen van de helm. In het bos is het juist beter om geen groene kleding te dragen, omdat dit te veel samensmelt met de omgeving. Kies in dat geval liever voor rustige pastelkleuren of zoals het bos voorbeeld met blauw en beige.

Kledingtips familiefotoshoot in het bos van Texel

Blauw Beige / Wil je zekerheid kies voor pastel

Deze lichte kleuren houden je foto’s fris en rustig! Ze zorgen er ook voor dat je opgaat in de omgeving doordat de zelden vloeken met de omgeving. Omdat pastelkleuren goed zijn te combineren zit je eigenlijk altijd goed. Als je met meerdere personen op de foto gaat, is het altijd leuk om de kleuren enigszins op elkaar af te stemmen. Je kunt je fantasie de vrije loop laten! Durf vooral te combineren en hou het stijlvol, wees beperkt met accessoires en zorg dat jullie elkaar aanvullen.

Kledingtips familiefotoshoot op strand van Texel door Foto Sanne

Bruin Oranje Beige / Accessoires

Accessoires het is prachtig leuk maar tegelijkertijd ook soms een mega uitdaging voor de fotograaf. Als je een hoed op zet en de zon schijnt flink komt er een flinke schaduw in het gezicht. Die prachtige nieuwe haarband van dochterlief, die eigenlijk te groot is en steeds afzakt naar het voorhoofd of voor de ogen. De prachtige zijde sjaal die met harde wind in het gezin van het familielid waait. De oorbellen van oma die waardevol zijn, lekker dragen! Twijfel je of de accesoires kunnen gewoon lekker meenemen, de ene dag schijnt de zon wel de andere niet, de ene dag waait het hard de andere dag niet.

Kledingtips fotoshoot op strand Texel

Rood Blauw Beige Wit / Geniet van de fotoshoot

Het belangrijkste is om te genieten van de voorbereidingen, de fotoshoot zelf en de foto's die daarna volgen. Een ontspannen en leuke ervaring zal zich vertalen in prachtige en oprechte foto's.

Kledingtips familiefotoshoot bij de vuurtoren op Texel

Blauw Wit Roze / Als het niet lukt

Mocht het lastig zijn om iedereen rekening te laten houden met de kledingtips, maak je dan niet te veel zorgen. Het belangrijkste is dat iedereen blij en gelukkig op de foto staat. Als een alternatief kun je ervoor kiezen om de foto's in zwart-wit te laten afdrukken. Dit creëert een tijdloze en elegante uitstraling.

Kledingtips gezinsfotoshoot in de duinen voor Texel

Eigen Keus / Kleding tips van Fotograaf Texel

Ik hoop dat je deze kledingtips nuttig vindt! Mocht je nog geen fotoshoot geboekt hebben, neem dan gerust contact met Foto Sanne op. Misschien zie ik jou binnenkort voor een onvergetelijke fotoshoot!

Meer interessante fototips blogs

Wat te doen bij slecht weer voorspelling voor je Familiefotoshoot op Texel?

Ontdek de beste kledingtips voor fotoshoots

Wie een fotoshoot boekt bij Foto Sanne, wil natuurlijk stralend op de foto staan. Het succes van een mooie foto wordt niet alleen bepaald door de ontspannen sfeer tijdens de spontane fotoshoot, maar ook door de locatie en het weer. Hoewel we geen ...

Downloaden fotos PicTime na Fotoshoot

De fotos van de fotoshoot met Foto Sanne zijn gemaakt! Je ontvangt daarna dezelfde dag of snel daarna een mailtje met de link naar de PicTime Gallerij. Ik leg je hier stap voor stap uit hoe je dan de foto's op grote kwaliteit kan downloaden uit je...

Entdecken Sie die besten Kleidungstipps für Fotoshootings

Wie een fotoshoot boekt bij Foto Sanne, wil natuurlijk stralend op de foto staan. Het succes van een mooie foto wordt niet alleen bepaald door de ontspannen sfeer tijdens de spontane fotoshoot, maar ook door de locatie en het weer. Hoewel we geen ...